Dia Mundial del Refugiat: més de 7 milions d'infants

Segons el nou informe de l'ACNUR, més de set milions de nenes i nens són refugiats al món. El desplaçament forçós mundial el 2012 ha estat el més alt que hi ha hagut durant els últims 18 anys.
 
En total, més de 45,2 milions de persones s'han vist obligades a fugir de casa seva per diferents motius, inclosos 15,4 milions de refugiats, 937.000 sol · licitants d'asil i 28,8 milions d persones que s'han desplaçat dins de les seves pròpies fronteres.
La vida com a refugiat és particularment difícil i traumàtica per als infants. Se'ls nega la seguretat d'una llar, l'escola i la pau. Sovint són testimonis de la violència i estan subjectes als abusos i a unes condicions de vida terribles, i s'enfronten a un futur incert.
 
EL Nombre DE DESPLAçAtS éS EL MéS ALT EN MéS DE DueS DèCADeS
Según ACNUR, el número de niños que están solos o separados de su familia también se encuentra en un máximo histórico. Se dice que 21.300 solicitantes de asilo en 2012 fueron niños.
 
Durant 32 anys, el conflicte a l'Afganistan ha obligat la majoria de la població a abandonar les seves llars. Somàlia ocupa el segon lloc, seguit per l'Iraq i la República Àrab Síria.
 
El nombre de persones desplaçades a l'interior dels seus propis països, 28.800.000 el 2012, és el més alt en més de dues dècades. Els dos països més afectats són la República Democràtica del Congo i la República Àrab Síria.
 
"De vegades ens tallen l'aigua i no hi ha llum en absolut", diu l'Isra Masri, de 12 anys, que viu al campament d'Al Bab Salama a la frontera entre Síria i Turquia.
 
Segons ACNUR, el nombre d'infants que estan sols o separats de la seva família també es troba en un màxim històric. Es diu que 21.300 sol · licitants d'asil el 2012 van ser nens.
 
"éS Molt DIFÍCIL LA VIDA AQUÍ"
UNICEF treballa en estreta col · laboració amb ACNUR per satisfer les necessitats dels refugiats i les persones desplaçades.Les agències aliades proporcionen aigua i sanejament, educació, protecció i nutrició infantil.
 
UNICEF també finança programes que ofereixin als infants una sortida creativa, com la fotografia.
 
"A través de les meves imatges, vull mostrar als altres l'atmosfera en el camp i que és molt difícil viure aquí", diu l'Amja Belini, de 18 anys, que viu al campament de refugiats de Za'atari a Jordània.
 
Al voltant del 8 per cent de la població de Jordània ara és de refugiats sirians. A causa que una càrrega desproporcionada per acollir els refugiats recau sobre els països en desenvolupament, UNICEF també treballa amb les comunitats d'acollida per assegurar-se que tinguin els recursos suficients per fer-hi front.