UNICEF insta a prendre mesures urgents per combatre la violència contra la infància

Amb massa freqüència, la violència contra els infants no es veu, no s'escolta i no es denuncia, va dir UNICEF en presentar Hacer visible lo invisible (Fer visible l'invisible), una iniciativa que insta els ciutadans de a peu, els legisladors i els governs a parlar amb més força per combatre la violència contra els nens i nenes.

 

L'origen de la iniciativa és la indignació popular que va esclatar després de diversos atacs horribles contra la infància al món, com l'atemptat a trets que va passar al Pakistan l'octubre del 2012 contra Malala Yousafzai, de 14 anys; la mort per trets de 26 alumnes i professors en Newtown, al desembre del 2012; i les violacions en grup de nenes a l'Índia i Sud-àfrica eel 2013.
 
"Sempre que els infants pateixin danys, sigui on sigui, hem de mostrar i expressar la nostra indignació i la nostra ira. Cal fer visible l'invisible", ha dit l'Anthony Lake. La violència no causa només ferides físiques, sinó que deixa també cicatrius mentals en els nens, comprometent la seva capacitat per aprendre i socialitzar.
 
Aquest és el missatge d'UNICEF per posar en marxa la iniciativa d'acabar amb la violència contra la infància, animant a les persones de tot el món a reconèixer la violència contra la infància, a unir-se als moviments mundials, nacionals i locals per acabar amb ella.
 
La iniciativa es va presentar amb un vídeo narrat per l'Ambaixador de Bona Voluntat d'UNICEF, Liam Neeson, que mostra a l'espectador un seguit d'escenes que representen la violència invisible. "El fet que no puguem veure la violència contra els infants no significa que aquesta no existeixi", deia Neeson. "Feu que l'invisible sigui visible. Ajudeu-nos a aconseguir que la violència contra els nens desaparegui. Uneix-te. No et quedis callat".
 
SóN NECESsàRIeS MEsures URGENTS

[]

Les escasses estadístiques disponibles subratllen la necessitat d'adoptar mesures urgents. Per exemple, uns 150 milions de nenes i 73 milions de nens menors de 18 anys van experimentar actes de violència sexual i explotació, segons l'OMS, i s'estima que 1,2 milions d'infants són víctimes de tracta cada any, segons un informe del 2005 de l'OIT.
 
Un micrositei una campanya a les xarxes descriuen diverses maneres perquè els nens, els pares i les comunitats prenguin mesures: per exemple, participant, informant-se, organitzant activitats i fòrums de discussió públics, donant suport als infants víctimes de la violència, i treballant amb els aliats mundials i locals d'UNICEF.
 
Protegir la infància és la base del mandat d'UNICEF. La Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l'Infant especifica que tots els nens tenen dret a ser protegits contra tota forma de violència a tot arreu.