Activitats per celebrar el Dia de la Pau
Cada 30 de gener recordem en tots els centres educatius la importància de viure en un món en pau. És un dret de la infància i de tota la humanitat. Convida el teu alumnat a celebra el dia de la pau!
Per aconseguir la pau hem d'aprendre a evitar la violència i comprometre'ns amb formes pacífiques de resolució de conflictes en el nostre dia a dia, el que inclou una aposta educativa per la no-violència en el nostre centre educatiu. Un únic dia en el calendari escolar, per molt important que sigui, no va a convertir-nos en ciutadans pacífics i compromesos amb la pau.
Educació en la no violència, la pau i el bon tracte
Els materials educatius A l’escola, fora de perill: recursos educatius sobre pau, no-violència i bon tracte contribueixen a abordar la violència a les escoles des de l'enfocament de l'educació en la pau, la no violència i el bon tracte, des d'un enfocament d'educació en drets d'infància i ciutadania global. Tant la guia de curs com les propostes educatives relacionades amb ella ofereixen idees i recursos perquè els docents i equips directius dels centres educatius puguin incorporar l'educació en la no-violència dins la seva activitat, ja sigui a través del currículum o en la planificació escolar.
La vacuna del bon tracte
Tant de bo acabar amb la violència fos tan senzill com posar una vacuna que ens immunitzés contra ella per sempre. Aquesta vacuna existeix, però no és un fàrmac: és l'educació. L'educació té el potencial de dotar les persones de les eines necessàries per fer innecessària la violència.
La vacuna del bon tracte és una activitat de mobilització escolar amb l'objectiu de permetre als estudiants trobar solucions als problemes de violència que troben al seu entorn. Vols participar en una activitat transformadora en la que els teus alumnes col·laborin per trobar solucions als problemes de violència que afronten cada dia ?: Difon la vacuna del bon tracte!
La pau és un símbol o és alguna cosa més?
Al llarg de la història, la humanitat ha creat diferents símbols per representar la pau: la bandera blanca, les branques d'olivera, el colom... Perquè la pau sigui alguna cosa més que un símbol, hem de treballar cada dia per fer-la realitat , però conèixer els símbols de la pau més comuns pot ser divertit a l'aula i ens ajuda a obrir el debat sobre el que entenem per pau i no violència.
Abordatge didàctic del dia de la pau
El Dia de la Pau, per la seva temàtica general de no violència, resolució de conflictes i convivència, pot treballar-se en tots els nivells educatius des d'Educació Infantil fins a Batxillerat. Descobreix els coneixements, actituds i competències de cada etapa relacionats amb el Dia de la Pau.
T'interessa abordar un enfocament de protecció al teu centre educatiu?
• Cuaderno de protección: UNICEF Comitè Espanyol compta amb aquesta guia perquè professionals de l'educació coneguin com actuar i prevenir les situacions de vulnerabilitat o risc per a nens, nenes i adolescents.
• El abuso sexual infantil queda fuera de juego: una sèrie de guies produïdes pel Consell Superior d'Esports i UNICEF per a la detecció i prevenció de l'abús sexual infantil en l'esport.
• Los municipios ante la violencia entre niños, niñas y adolescentes: Aquesta guia té l'objectiu de visibilitzar la violència entre els nens, nenes i adolescents com un problema social de la comunitat que no es limita només a l'àmbit escolar i a les famílies afectades.
Activitats i recursos sobre pau, resolució de conflictes i no-violència
Recursos educatius de la guia del curs 2018/19: A l'escola, Fora de perill
Els centres educatius celebren el Dia de la Pau
Activitat per celebrar el Dia Mundial de la Infància
Som infància!
Aquest 20 de novembre, Dia Mundial de la Infància, volem proposar una reflexió sobre què significa la infància i l'adolescència, què ens preocupa, què valorem més, què volem reivindicar des de les aules... Et sumes?